Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 2. 2018

RECENZE: Volání netvora - Patrick Ness (původní námět - Siobhan Downd)

Název: Volání netvoraimg_20180221_165759-1-.jpg
Autor: Patrick Ness (původní námět - Siobhan Downd)
Počet stran: 215

Nakladatelství: Jota
Hodnocení: 3,5*/5*

 

Popis
    Příběh vypráví o třináctiletém Conorovi, který má nemocnou maminku. Ale ani jinde to nemá lehké. Jeho táta se odstěhoval do Ameriky za svou druhou rodinou, s babičkou si nerozumí, ve škole ho šikanují a noc co noc, se mu zdá jedna a ta samá noční můra, ze které se opakovaně probouzí.
    Jednoho dne, když se Conor jako obvykle probudí z noční můry, slyší zvuky, které přichází zvenku. Conor ze zvědavosti vykoukne z okna a uvidí něco, co mu přijde jako věc z noční můry. Uvidí netvora.
    Conorovi dojde, že mu netvor připomíná něco, co už viděl. A taky že jo, starý tis, který roste na hřbitově za jejich domem. I přes to, že to považuje jako sen, se netvora vůbec nebojí. 
    Jenže proč netvor přišel? A co po Conorovi chce? Jediné, co mu netvor sdělil, bylo to, že mu bude vyprávět tři příběhy a čtvrtý chce slyšet od Conora. Jenže on žádné příbehy vyprávět neumí a žádné navíc nezná, tak co mu má říct?
    Netvor mu tedy vypráví příběhy, ale Conor ani jednomu nerozumí, a tak chce po netvorovi vysvětlení. Ten mu ale odmítá vysvětlení dát. Conor tedy stále neví, jaký smysl příbehy měli, ani proč netvor vlastně přišel.

Příběh o tom, jak se naučit říct pravdu, příběh, u kterého se trošku zamyslíte, to je Volání netvora.

 

Názor
    Po dočtení téhle knížky, jsem jen tupě zírala do zdi a v hlavě se mi honily otázky typu "Cože?!" "Jak..?!" apod. Bylo to vážně takové jiné čtení, než obvykle čtu, ale mě se to líbilo.
    3,5 hvězdy dávám, protože to nebylo úplně ehh, ale na ty čtyři to prostě taky nebylo. Byl to pěkný, smutný a neobvyklý příběh. Myslela jsem, že ve mě nevyvolá moc velké emoce, ale ke konci jsem se musela držet, aby mi slza neukápla.

Zjistila jsem, že je i film, na který se určitě podívám. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář