Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 3. 2018

RECENZE: Stačí jen chtít - Joelle Charbonneau

Název: Stačí jen chtítpicsart_03-06-02.42.30-1-.jpg
Autor: Joelle Charbonneau
Počet stran: 269
Nakladatelství: Fragment
Hodnocení: 5*/5*

 

Popis

PŘÁNÍ: Touha něco vlastnit nebo dokázat. Něco chtít.
POTŘEBA: Něco, co je důležité, protože je to zásadní, něco nezbytného bez čeho nemůžete žít.
CO POTŘEBUJETE?

    Kaylee Dunhamová žije v jinak poklidném městě Nottawa. Svůj život si ale částečně zkomplikovala. Její mladší brácha je nemocný a potřebuje novou ledvinu a Kaylee, která se mu snaží najít vhodného dárce řekněme nutí, aby se lidé z její školy a města nechali testovat.
    Někteří jsou ochotni toto udělat, ale většina je proti a tím, že to Kaylee neustále opakuje,nabádá lidi, a všude to vyvěšuje, jí ostatní považují za blázna. Až na Natea, jejího nejlepšího kamaráda, se s ní jinak nikdo nebaví.
    Jednou večer, když je Nate u Kaylee, ukáže jí sociální síť jménem NEED, o které slyšel od svého bratra Jacka. Prý jim stačí napsat co potřebujete a oni vám to splní. Ovšem pod jednou podmínkou - musíte splnit úkol, který vám zadají. Nemějte strach, síť je zcela anonymní.
    Nate, který požádal o jedničku z fyziky, dostal za úkol, pozvat do hry pár lidí. To přeci není nic těžkého že? Kaylee, která dostala od Natea pozvánku přemýšlí, co by potřebovala a i když je to nesplnitelné, přece jen něco, o co by mohla požádat se najde. Potřebuje novou ledvinu pro svého bratra. 
    I přes to, že jí to NEED nemůže splnit, o to požádá. Jenže ona žádný úkol nedostala..Jak je to možné?
    NEED se Nottawou šíří neuvěřitelnou rychlostí. O ničem jiném se nemluví. Jenže i mezi vším tím vychloubáním se novými věcmi, se objevila špatná věc. Ve městě došlo k úmrtí mladé dívky.
    Ale nejen to. I NEED už začíná být poněkud zvláští. Začalo to nevinnými úkoly, kdy jste na síť pozvali pár lidí, ale teď? Úkoly, které teď NEED zadává, jsou čím dál nebezpečnější, ale uživatelé NEEDu udělají, jak se zdá, cokoliv proto, aby dostali, co chtějí.
    Kam až jsou NEED a jeho uživatelé schopni zajít? Kdo tuhle náhle populární sociální síť řídí? A jak to úmrtí souvisí s NEEDem?

Jako vždy, i toto se dozvíte v této napínavé knížce, kde vám půjde až mráz po zádech.

 

Názor
    Je pravda, že to úplně stoprocentně na 5* není, ale přece jen jsem je dala. Proč není? Na začátku jsem měla celkem problém se vyznat v postavách, jelikož jich tam bylo najednou hodně. Kolikrát jsem se musela i vracet, ale pak už jsem si zvykla.
    Všechno to bylo takové zamotané, ale zároveň se to všechno tak proplétalo a souviselo to spolu. Bylo to vážně napínavé, až mi z toho šel kolikrát mráz po zádech, a nedokázala jsem se od toho odtrhnout.
    Někdy jsem přestávala třeba po třech kapitolách číst, protože jsem si to musela urovnat v hlavě. Jak jsem říkala, bylo to takové zamotané, ale souviselo to spolu. No a jsem se na to pokoušela přijít, i když občas jsem musela prostě nahlas říct něco jako "Co to sakra?!" "On to udělal? Cože?!" 
    Celkově se mi to ale moc líbilo a určitě vám ji mohu doporučit. I když na thrillery třeba nejste (tohle byl můj druhý thriller), tak si myslím, že tohle vážně stálo za to.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář