Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 2. 2018

RECENZE: Sirotčinec slečny Peregrinové - Podivné město - Ransom Riggs

Název: Sirotčinec slečny Peregrinové - Podivné město

Autor: Ransom Riggsimg_20180221_165550-1-.jpg
Počet stran: 424
Nakladatelství: Jota
Hodnocení: 5*/5*

 

 

Popis
    První díl byl řekněme procházka růžovou zahradou, ale ke konci se toho mnoho stalo. Slečna Peregrinová je zraněná, navíc ve své podobě ptáka, ze kteréh se kvůli zranění nedokáže proměnit do lidské. To ale není jediný problém našich

 hrdinů, podivných dětí, Jacoba, Emmy, Millarda, Bronwyn, Hugha, Enocha, Olivy a dalších.
    Podivné děti totiž nejsou v bezpečí a Jacob stále přemýšlí o tom, jaké by to teď bylo doma. Přece jenom asi rodičům nahnal pořádný strach, když jen tak zmizel.
    Kvůli stvůrám, které se dostaly do jejich smyčky opouští ostrov, na kterém tak dlouho žily, a vydávají se do dalekého Londýna. Města, ve kterém zuří 2. světová válka, tak jako jinde.
    Děti samotné nevědí, kam vlastně mají jít. Jediné co vědí a co chtejí, je záchrana slečny Peregrinové. Jenže kdo jim pomůže, když snad všechny smyčky jsou napadeny, a ještě k tomu stvůry unesli ymbryny? Za nedlouho se však na ně štěstí usměje. Díky pohádkám, které slýchaly snad všechny malé podivné děti před spaním, se vydají hledat podivný zvěřinec slečny Wrenové.
    Cestu jim však zkříží stvůry a netvoři, které po nich dychtivě jdou. Avšak podivné děti se jen tak nevzdají a hledají zvěřinec dále. Jako před tím, jim k tomu pomohla pohádková knížka, která už pro ně podle toho, jak jim pomáhá, neobsahuje jen tak obyčejné pohádky.
    V podivném zvěřinci se seznámí s mluvícím psem, Addisonem, který jim pomůže, ale na oplátku chce po dětech pomoci najít jejich ymbrynu, slečnu Wrenovou. Děti slíbí, a tak se vydávají na cestu zase do neznáma. Jak toto pokračování příběhu dopadne, jestli slečnu Wrenovou najdou a pokud najdou, co dál, dopadne?

To si už musíte přečíst!

 

Názor
    Tak jako první díl, se mi tenhle díl hrozně líbil! Jak už to tak bývá, občas jsou druhé díly takové neslané, nemastné a nebo naopak, jsou mnohem lepší, než ty první. Já sama nevím, který z nich se mi asi líbil víc.
    Určitě jsem si ho užila. Bylo tam toho pro mě dost překvapivého a nemohla jsem se zase od čtení odtrhnout. Děj byl zase jako v prvním díle zajímavý, čtivý a prostě vás ten příběh pohltí, že se nebudete chtít vrátit zpět do reality.
    Strašně se mi v líbilo, jak se Jacob začal dozvídat o svých schopnostech víc a víc..(a co se teprve ve 3. díle dozví, to budete koukat!) Vážně mě překvapila i záchrana Hughem a jeho včelami. Dále třeba to, jak Millard rád zkoumal dopodrobna ty pohádky. Prostě a jednoduše, stejně jako první díl, vám tenhle můžu vřele doporučit!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář