Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 3. 2018

RECENZE: Probuzení Simona Spiera - Becky Albertalli

Název: Probuzení Simona Spieraimg_20180318_102023-1-.jpg
Autor: Becky Albertalli
Počet stran: 296
Nakladatelství: Yoli
Hodnocení: 4,5*/5*

 

Popis
    Z počátku ničím nezajímavý šestnáctiletý Simon Spier, si žije normální život, a prochází třetím ročníkem střední školy. Jenže má jedno velké tajemství, které nikdo neví. Simon je totiž gay.
    Už nějakou dobu to ví, ale ještě to nikomu neřekl. Důvody jsou jako např. Vysmívání, ponižování, apod. Znáte to, střední škola..Když se ale jednou na Tumblru, nebo jak tomu místní středoškoláci říkají, na "zpovědnici" objeví příspěvek o tom, že je někdo gay, Simon sice trochu váhá, ale po chvíli té osobě napíše.
    A tak začalo pro Simona docela hezké období.Od té doby si totiž on a ta osoba, s přezdívkou Blue dopisují a probírají všechno možné. Jenže ani jeden neví, kdo ta osoba na druhém konci je, ale zatím jim to takhle vyhovuje.
    Jenže po nějakém čase, kdy si píší, se na scénu připlete Martin. Simon, který na školním počítači odepisoval Blueovi, se zapomene odhlásit a Martin, který jde po Simonově odchodu na ten stejný počítač, si vše přečte.
    A aby toho nebylo málo, nejen že si to přečte..dokonce si to vyfotí a začne ho "vydírat". Chce po Martinovi, aby mu dohodil Abby, Simonovu dobrou kamarádku. A jelikož Simon nechce, aby se to někdo dozvěděl, nezbývá mu nic jiného, než souhlasit.
    Jak tohle nadělení dopadne? Potká se Simon s tajemným Bluem? A kdo ten Blue vlastně je? -To už si přečtěte sami.

 

Názor
    Dlouho jsem se na tuhle knížku těšila a ani mě nezklamala. Knížka je, jak už asi poznáte, s tématikou LGBT, což jsem četla poprvé. Byla to ale knížká krásná, skvělá, hezká a já nevim co ještě.
    Do půlky knížky se tam sice nic moc nedělo (proto jsem taky dala 4,5*), ale asi tak od půlky to bylo úžasný a nemohla jsem se od toho odtrhnout. No a to bych nebyla já, kdybych si zase nepřečetla poslední stránku a nevyspoilerovala bych si skoro celý příběh..
    Co víc napsat, než že vám tu knížku můžu jen a jen doporučit (pokud vám teda tématika LGBT nevadí).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář