Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 3. 2018

RECENZE: Dreamologie - Lucy Keating

Název: Dreamologiepicsart_03-05-12.28.27-1-.jpg
Autor: Lucy Keating
Počet stran: 336
Nakladatelství: Yoli
Honocení: 5*/5*

 

Popis 
    Kdo by nechtěl potkat kluka svých snů? Alice toho svého kluka snů potká - doslova.
    Alici se už od malička objevuje ve snech kluk, jménem Max. V každém snu, toho spolu hodně zajímavého prožijí, proto se Alice vždy těší, až půjde spát, aby utekla od reality za svým Maxem.
    Takové sny ale může mít přeci každý ne? Jenže když se Alice se svým tátou přestěhuje do Bostonu, nastoupí na novou školu a do nové třídy, stane se něco, co absolutně nečekala...V nové třídě potká Maxe. Svého Maxe ze snu. Svého Maxe, který přece neexistuje!
    To přeci neni možné! Jenže jak se zdá, tak je. Jenže je ten reálný Max stejný, jako snový Max? To bude muset Alice zjistit. Snaží se s ním prohodit pár slov, ale moc jí to nevychází. Navíc to vypadá, že Max Alici ani nepoznává..A co k tomu? Max má holku! To přece nemůže! Max je její!
    Jo, jenže jen ve snu..Tak takhle si to tedy nepředstavovala.
    Když už se Alici přeci jen podaří s Maxem navázat řeč, dozvídá se, že se mu o ní  také zdají sny. A dokonce stejné, jako Alici. Takže ji poznává! No super, ale co teď? Ve snech jsou do sebe bláznivě zamilovaní,ale v realitě, jako by jeden pro druhého neexistoval. Teda aspoň ze strany Maxe, který má opravdovou přítelkyni.
    To není jediný problém..Max a Alice přestávají rozlišovat sny od reality. Ale jak je tohle možné? Aby tento problém dokázali vyřešit, vydávají se spolu do CVS - centra pro výzkum snů - kam jako malí oba dva chodili kvůli nočním můrám.
    Toto centrum by jim mělo pomoci tento problém vyřešit. Jenže jak to pak bude s nimi? Neohrozí to jejich sny, nebo i jejich vztah v realitě? To se dozvíte jen když si přečtete tuhle boží knížku!

 

Názor
    No páni! Říkala jsem si, ehm..Tak tahle knížka se mi bude líbit tak maximálně z té stránk ohledně snů, jelikož jsem velký, ale opravdu velký snílek. A ono hele, ne jen z té snové stránky, ale i celkově! Bylo to prostě úžasné a vážně mě to překvapilo. Ano, byla tam zase romantika, ale jelikož to bylo druhé hlavní téma (řekněme to takhle), tak bez toho by se to neobešlo.
    A divím se divím, ale od té doby, co jsem četla Caraval, tak mi ta romantika celkem přestává vadit. Čistě romantickou knížku, tu bych si určitě nepřečetla, ale pokud to má, třeba jako Dreamologie, téma, do kterého je ta romantika vložena, tak už mi to nějak nevadí a vždycky jim to přeju.
    Je pravda, že i např. ve Stříbrné knize snů, jsem jim to přála, ale ty scény mi tam docela vadily..Ale zpět k Dreamologii..Byl to vážně skvělý příběh, takový neobvyklý a asi nemám nic, co bych tomu vytkla. Četla se rychle, příběh byl skvělý, takže za mě super a můžu jen doporučit!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář