Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 1. 2018

RECENZE: Caraval #1 - Stephanie Garber

img_20180103_181315-1-.jpgNázev: Caraval
Autor: Stephanie Garber
Počet stran: 396
Nakladatelství: Egmont
Hodnocení: 5*/5* (a kdyby šlo víc,tak dám určitě mnohem víc!)

 

Popis:

    Příběh vypráví o sestrách Scarlett a Donatelle, které žiji na malém ostrově Trisda.Od doby, kdy jejich matka beze stopy zmizela, je jejich otec velmi krutý. Obě dívky, by se velmi rády dostaly pryč od svého otce, ale jen tak by to nešlo.
    Scarlett si myslí, že řešení, jak se "zbavit" otce je. A to takové, že se provdá za neznámého hraběte, kterého považuje za milého a dobrosrdečného muže. Nikdy se s ním ale neviděla a svůj názor na něj má pouze z dopisů, které jí napsal. 
    Obě sestry mají ale tajný sen. Už několik let píše Scarlett dopisy tajemnému mistru slavného Caravalu. Ale neúspěšně. Už dlouho se totiž Scarlett a Tella chtejí zúčastnit slavného, magického a velkolepého představení, které cestuje z místa na místo. Na jejich ostrov ale nikdy nezavítal a proto mu Scarlett píše dopisy.
    Když už psala poslední dopis o tom, že má brzy svatbu a že návštěva Caravalu už není nutná, ani nedoufala, že by mohl odpovědět. Ale? Konečně se odpovědi od mistra Caravalu- Legendy- dočkala. A nejen odpovědi, ale dokonce tří pozvánek na mimořádnou show.
    Jenže kvůli tomu, že má mít za několik dní svatbu si návštěvu Caravalu přeci nemohla dovolit, protože by ji prošvihla. Její sestra tam ale moc chce a tak vymyslí plán, jak se tam dostat. A nejen kvůli tomu, co by na to řekl jejich otec, kdyby zjistil, že jsou pryč?
    S pomocí záhadného námořníka, který ví, jak se na ostrov, kde se Caraval nachází dostat, se vydají na cestu. 
    A co je vlastně ten Caraval?..Není to jen nějaké magické představení. Je to v podstatě hlavně hra. Letošní výhrou, je splnění jednoho přání. Scarlett ale na přání a na žádnou magii už nevěří. I přesto se hry ale musí zúčastnit, aby zachránila svou sestru Tellu, která je hned po přjezdu na ostrov unesena Legendou.
    Starostlivá Scarlett chce svou sestru za každou cenu co nejdříve najít, ale postupem času jí dojde, že musí hrát, protože nalezení Telly je hlavní úkol letošní hry. Pokud úkol Scarlett nesplní, může svou sestru navždy ztratit. To se Scarlett vůbec nelíbí, jelikož to není tak, jak si to představovala.
    Po celou dobu Caravalu, je se Scarlett ten pro ni pořád neznámý Julian, který podle ní neříká úplně pravdu a ví, že určitě něco skrývá a má před ní nějaká tajemství.
    I tak Scarlett i přes nějaké neshody s Julianem docela dobře vychází...Nakonec se spolu i celkem sblíží...Ale není to jen kvůli hře? Scarlett nikdy neví, co na ni Caraval a hlavně Legenda může nachystat za překvapení...

 

Můj názor:
    Tohle bylo něco tak ÚŽASNĚHO!!!  Určitě vám tuhle knihu doporučuji! Nečekala jsem, že se do ni tak rychle začtu. Na tuhle knížu jsem se hrozně těšila a taky stála za to. I přes to, že to byla naprosto boží knížka, tak k tomu mám nějaké poznámky..
    Docela mě štvalo, že Scarlett neustále opakovala to, že musí najít Tellu. Když se s ní chtěl Julian nějak bavit (no..a sblížit se), tak to věčně opakovala..To mi docela vadilo.
    Ale to je nejspíš jediná věc. Jinak k tomu mám jen samé dobré věci. Nejvíc se mi líbila postava Juliana. Ač mě překvapilo, kdo to doopravdy je a jaká jsou ta jeho tajemství, tak jsem si ho moc oblíbila.
    Scarlett nebyla uplně špatná, ale Julian prostě..!! laughheart No a Tella..co říct..nejdřív jsem ji nesnášela za to, jak se chovala, ale pak když ke konci vyšlo na jevo, jak některé věci vymyslela, tak jsem ji za to celkem obdivovala..
    Takže celkově když knížku zhodnotím, zařadila se stoprocentně mezi nejoblíbenější!!
    Bohužel..na druhý díl si budu muset nějakou dobu počkat...29. května vyjde originál, ale pak ještě překlad a to taky nějakou dobu trvá...

Nicméně je to má první kniha přečtená za leden 2018.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář